Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2023 15:54 - МОЛИТВА ЗА ОБЕЗПОКОЯВАН И СТРАДАЩ ОТ ЗЛИ ДУХОВЕ-Молитвеник
Автор: maryaveli Категория: Други   
Прочетен: 111 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.04 13:58


1. Вечни Боже, Който си избавил човешкия род от робството на дявола, освободи Твоя раб от всяко действие на нечистите духове! Заповядай на злите и нечисти духове и демони да отстъпят от душата и тялото на Твоя раб, да не остават, нито да се скриват в него. В Твоето свето име и в името на Твоя Единороден Син и на животворящия Твой Дух, нека се отдалечат от създанието на Твоите ръце, та, като се очисти от всяко дяволско изкушение да поживее свето, праведно и благочестиво, удостояван с пречистите Тайни на Твоя Единороден Син и наш Бог, с Когото си благословен и препрославен и с пресветия, благ и животворящ Твой Дух, сега и винаги и във вечни векове. Амин.

2. Призоваваме Тебе, Владико Боже Вседържителю, превисоки, неизследими и мирни Царю! Призоваваме Тебе, Творче на небето и земята, защото от Тебе произлезе първото и последното начало и края. Ти си дал на хората власт и над безсловесните животни, понеже Ти, Господи, си заповядал това. Простри Твоята силна ръка и Твоята висока и света мощ, и погледни на това Твое създание. Изпрати му Ангел мирен, Ангел силен, пазител на душата и тялото му, който да запрети и изгони всеки зъл и нечист дух от него. Защото Ти си едничкият наш всевишен Господ и благословен Вседържител във вечни векове. Амин. Молитва за дом, обезпокояван от зли духове Господи Иисусе Христе, Боже наш, предвечни и вечносъществуващи заедно с безначалния Отец, и Сине на живия Бог! Ти, Който, без да се отлъчваш от недрата на Отца, си слязъл от небесата и си станал човек, за да ни освободиш от дяволската измама и мъчителство, унищожил си всички бесовски злодеяния и си дал власт на Твоите свети ученици и Апостоли да стъпкват змии и скорпиони, и всяка вражеска сила! Усърдно Ти се молим: милостиво погледни на този дом, който се смущава от дявола и от неговите нечисти сили и зли духове. С Твоята всемогъща сила човеколюбиво ги прогони и разпръсни като прах по пущинаци и нечисти места, за да могат Твоите верни раби, които живеят тук, да пребъдват невредими за Твоя слава. Защото на Тебе е присъщо да ни милваш и спасяваш, Боже наш, и затова на Тебе отдаваме слава, на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.

След това най-възрастният мъж в дома поръсва целия дом с китка, потапяйки я в светена вода, казвайки:

Да възкръсне Бог, и да се разпръснат враговете Му и да бягат от лицето Му, които Го мразят! Да избягат и се махнат от този дом всички лукави дяволски магии и вълшебни действия, чрез поръсването с тази светена вода, да се обърнат в нищо и да изчезнат, в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.


Тагове:   молитва,   изчистване,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: maryaveli
Категория: Други
Прочетен: 34857
Постинги: 28
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив