Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2023 16:03 - ПРАВИЛО ЗА ИЗМЪЧВАНИ ОТ ЗЛИ ДУХОВЕ (ВСЛЕДСТВИЕ НА МАГИИ,ЕКСТРАСЕНСИ,ВИКАНЕ ДУХОВЕ НА ПОКОЙНИЦИ И ДР.)
Автор: maryaveli Категория: Други   
Прочетен: 1164 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Заради молитвите на светите наши отци, Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй ме. Свети Боже ... Отче наш ...
                                                  Тропар на св. Кръст
              Спаси, Господи, Твоите люде и благослови Твоето наследие, като даруваш на православните християни победа над враговете и ги запазваш с Твоя Кръст.
              Слава ... и сега ...
                                                   Кондак на св. Кръст
              Издигнал се доброволно на Кръста, Христе Боже, дарявай щедростите Си на едноименото Твое ново общество. Зарадвай ни с Твоята сила и ни давай победа над противниците, като Твоята помощ ни бъде оръжие на мир и знаме на непобедимост.
              Господи, помилуй (12 пъти)
              (Осени се неколкократно с Кръстния знак и кажи тези заклинателни молитви):
              Огради ме, Господи, със силата на Честния и Животворящ Твой Кръст, и ме запази от всяко зло! (три пъти)
              Да възкръсне Бог и да се разпръснат враговете Му и да бягат от лицето Му, които Го мразят. Разнеси ги, както се дим разнася; както се топи восък от огън, тъй и бесовете да погинат от лицето на обичащите Бога и осеняващите се с Кръстния знак, които с радост викат: радвай се, пречестен и животворящ Кръсте Господен, който прогонваш бесовете със силата на прикования на тебе Господ наш Иисус Христос, слязъл в ада и потъпкал дяволската сила, и подарил ни Своя честен Кръст за прогонване на всеки враг. О, пречестен и животворящ Кръсте Господен! Помагай ми със светата Господарка Дева Богородица и с всички светии във вечни векове. Амин!
        МОЛИТВА КЪМ ГОСПОДА ИИСУСА ХРИСТА
               Господи Боже наш, Вседържителю и Всесилне, Лекарю на душите и телата и твърда опора на всички, които се надяват на Тебе! На Тебе се молим и от Тебе просим: премахни от Твоя раб (името) всяко дяволско влияние, всяко сатаяинско помрачение и нападение, всяка лукава хитрост и вреда. Обезвреди всяко зловредно влияние на завистливи и злобни човеци, причинено от лош поглед или злокобна мисъл и пожелание. Сам Ти, човеколюбиви Владико, простри властната Си десница и опълчи високата Си мишца срещу всяко коварство и посети това Твое създание с Твоето милосърдие, като му изпратиш мирен, силен и верен Ангел-Пазител на душата и тялото, за да го предпазва занапред от всяка злокобна вреда и уроки, та запазван от Тебе да бъде този Твой раб здрав и невредим срещу всяко коварно нападение на сатаната и с благодарност да казва: "Господ ми е помощник и няма да се уплаша. Какво ще ми стори човек?"... и още: "Няма да се уплаша от злото, защото Ти, (Господи), си с мене!" О, Господи Боже наш, съжали се над Твоето създание и избави Твоя раб от всяко зло, всяка вреда, изпитание, огън и от всичко, що причинява уроки - по молитвите на преблагословената и славна Владичица наша Богородица и Приснодева Мария, по застъпничеството на светите Ангели и по молитвите на всички светии. Амин.
                                         Тропар на свв. Киприан и Юстина
              Предвождан от Божествения Дух, приел си светлината на Богопознанието, Киприане, посрамявайки змията, и като си понесъл заедно с Богомъдрата Юстина мъченическия подвиг, заедно с нея моли всемилостивата Троица, да ни дари велика милост
               Слава ... и сега ...
                                          Кондак на свв. Киприан и Юстина
              Като помощници и горещи застъпници, освободете ни, прибягващите към вас с вяра, от нечистите страсти, Киприане и Юстино славни, чрез благодатта на Духа.
       Молитва против магии, уроки, лоши езици и болести (От св. Киприан)
               Владико Господи Иисусе Христе, Боже наш, Който всичко държиш! Свети и благословени и вечносъществуващи Царю на царете и Господи на господарите! Слава на Тебе, седящия в светлината пред хиляди и милиони свети Ангели и Архангели! Ти знаеш тайните на смирения Твой раб Киприан, защото преди не Те познавах, Господи Вседържителю, но Ти Сам Господи Иисусе Христе, ме повика недостойния и ме благослови и удостои да живея с любов и послушание пред Твоето милосърдие, и да разпръсквам силата на всякакви магии, защото и аз, Господи, Боже наш, задържах облаците и те - чрез бесовска сила и по Твое допущение - не пускаха дъжд, вързвах земята и тя не даваше плод, лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко, правех така, че мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки, братя да не се виждат и семейства да се разделят, правех зимата лято и лятото - зима. Всичко лошо, което можех, правех. Затова, Господи Боже наш, приеми моята смирена молитва и направи така, че който страда от лош дух или бъде омагьосан от магия, която пречи на Твоите люде, да се освободи от нея, и домът му да се омиротвори в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин. И откъдето и да е изпратена тази магия, нека се разпръсне от Твоите раби със силата на Честния и Животворящ Кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин. Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо, или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написана с мастило или кръв човешка, или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби. И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши или в кладенец хвърлена, или с каквото друго да е направена, нека се освободят Божиите раби (имената) от всякакво зло действие на нечестивия дух, та с дръзновение да казват: "Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло." Защото Ти, Господи, си с мене, Твоята десница ме успокоява. И тъй, моля Ти се, Господи Боже Вседържителю, по молитвите на Твоя смирен раб Киприан, простри Твоята мощна десница и милостиво погледни на Твоите раби (имената), и им изпрати мирен и верен Ангел- Пазител от всякакво зло, за да славят Тебе, нашия Изкупител и Избавител, сега и винаги и во веки веков. Амин.

              С Кръста биват разкъсвани всички мрежи, които плете около нас лукавият. Трябва да осеняваме с Кръстното знамение четирите посоки на света, започвайки от Изток и завършвайки със Север, (Изток, Запад, Юг и Север) всяка сутрин и вечер, и при всички трудни обстоятелства в живота (при гняв, голям уплах, опасност, лош сън и т.н.), четейки следната молитва:
             "ХРИСТОВИЯТ Кръст, осветен заради целия свят чрез благодатта и
Кръвта на нашия Господ Иисус Христос, ни е даден за оръжие срещу
всички наши видими и невидими грехове, в името на Отца и Сина и Светия
Дух. Амин
."

                Молитви за обезпокояван и страдащ от зли духове
              1. Вечни Боже, Който си избавил човешкия род от робството на дявола, освободи Твоя раб от всяко действие на нечистите духове! Заповядай на злите и нечисти духове и демони да отстъпят от душата и тялото на Твоя раб, да не остават, нито да се скриват в него. В Твоето свето име и в името на Твоя Единороден Син и на животворящия Твой Дух, нека се отдалечат от създанието на Твоите ръце, та, като се очисти от всяко дяволско изкушение да поживее свето, праведно и благочестиво, удостояван с пречистите Тайни на Твоя Единороден Син и наш Бог, с Когото си благословен и препрославен и с пресветия, благ и животворящ Твой Дух, сега и винаги и във вечни векове. Амин.
              2. Призоваваме Тебе, Владико Боже Вседържителю, превисоки, неизследими и мирни Царю! Призоваваме Тебе, Творче на небето и земята, защото от Тебе произлезе първото и последното начало и края. Ти си дал на хората власт и над безсловесните животни, понеже Ти, Господи, си заповядал това. Простри Твоята силна ръка и Твоята висока и света мощ, и погледни на това Твое създание. Изпрати му Ангел мирен, Ангел силен, пазител на душата и тялото му, който да запрети и изгони всеки зъл и нечист дух от него. Защото Ти си едничкият наш всевишен Господ и благословен Вседържител във вечни векове. Амин. Молитва за дом, обезпокояван от зли духове Господи Иисусе Христе, Боже наш, предвечни и вечносъществуващи заедно с безначалния Отец, и Сине на живия Бог! Ти, Който, без да се отлъчваш от недрата на Отца, си слязъл от небесата и си станал човек, за да ни освободиш от дяволската измама и мъчителство, унищожил си всички бесовски злодеяния и си дал власт на Твоите свети ученици и Апостоли да стъпкват змии и скорпиони, и всяка вражеска сила! Усърдно Ти се молим: милостиво погледни на този дом, който се смущава от дявола и от неговите нечисти сили и зли духове. С Твоята всемогъща сила човеколюбиво ги прогони и разпръсни като прах по пущинаци и нечисти места, за да могат Твоите верни раби, които живеят тук, да пребъдват невредими за Твоя слава. Защото на Тебе е присъщо да ни милваш и спасяваш, Боже наш, и затова на Тебе отдаваме слава, на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.

След това най-възрастният мъж в дома поръсва целия дом с китка, потапяйки я в светена вода, казвайки:

Да възкръсне Бог, и да се разпръснат враговете Му и да бягат от лицето Му, които Го мразят! Да избягат и се махнат от този дом всички лукави дяволски магии и вълшебни действия, чрез поръсването с тази светена вода, да се обърнат в нищо и да изчезнат, в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.



Тагове:   молитва,   изчистване,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: maryaveli
Категория: Други
Прочетен: 34841
Постинги: 28
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив