Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2023 19:01 - © Прословутата пета колона – препрограмирането на руснаците си работи официално
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 5115 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 27.05.2023 19:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.05.2023г.

     Никита Михалков отново показа почтеност, като поиска затварянето на една от основните крепости на либералната западна пропаганда в Русия. Но въпреки съдилищата, делата и обиските този център си работи тихо, включително и с народни средства. Говорим за стотици милиони рубли. Но дори не става дума за пари, а за това какво правят с децата зад стените на "Елцин център". Подробности – в материала на Царград, пише Владимир Хомяков.
image
Никита Михалков – актьорът, режисьорът, патриотът, еманацията на руския народ 

Мисълта на основателя на Ордена на йезуитите Игнасий Лойола "Целта оправдава средствата" може да бъде окачена над вратите на "Елцин център". Целта на организацията е известна – да върне "светлите времена" на Борис Николаевич в Русия, превръщайки страната в пълноправна колония на Запада. Разбира се, това не е казано директно, но нека видим как стоят нещата в действителност. В същото време ще видим какви пари се използват за това.
Всъщност цялата мисъл на Лойола е "Ако целта е спасението на душата, то целта оправдава средствата". А изглежда в "Елцин център" "спасяват" душите на руските деца.
image
Борис Николаевич даде път на либерастите в Руската федерация и те му се отблагодариха

Кой управлява центъра
Любопитно е, че първият директор на музея в "Елцин център" беше Дина Сорокина, която преди това е работила в САЩ. А препоръките са ѝ дадени от американската компания Ralph Appelbaum Agency (Агенция Ралф Апелбаум), която всъщност и създава центъра.
Заместник–директорът по научните изследвания на музея Никита Соколов твърди, че фактът, че СССР победи фашизма е "гигантска лъжа", а Денят на победата е "откраднат от Съветския съюз", а също така прозрачно намекна за реабилитацията на власовците. Лесно се намират онлайн видеоклипове с тези изявления.
Не по–малко колоритна е фигурата на заместник–изпълнителния директор на "Елцин център", един от неговите идеолози Людмила Телен. В миналото тя е работила като главен редактор на сайта на ЦРУшника "Радио Свобода" и е преподавала медийни комуникации в един от най–либерастките университети в страната – Висшето училище по икономика.
Съгласете се, биографиите на ключови фигури от специалистите на центъра обясняват много. По-специално, планът на събитията, които се провеждат там … .
Насочен към деца и младежи
Да видим плаката на центъра за тази година. Например историческата изложба "Неустойчиво развитие" разказва, че всички големи строителни проекти на СССР всъщност са били ненужно изтребление на природата и следователно не са постижение, а позор за страната.
"Екскурзията "Неустойчиво развитие" ще разкаже за екологичната страна на големите строителни проекти на комунизма и постиженията на съветския научно–технически прогрес. Туристите ще се запознаят с позицията на гражданите на късния СССР за взаимодействието между човека и природата и ще могат да обсъдят алтернативни варианти за решения, взети през 20 век", се казва в сайта на "Елцин център
image
На музейните карти от 2015–та година (годината на основаването на "Елцин център") Крим е част от Украйна, а Абхазия и Южна Осетия са част от Грузия.
И в анимационния филм, който се прожектира там по цял ден, историята на Русия е представена като непрекъснато тоталитарно минало, по време на което "управниците на Русия поробиха народа" и само пристигането на Елцин стана светъл лъч в това царство на мрака.  Той даде на народа свобода. И тази карикатура се показва веднага от престъпването на прага.
«Разбирате, че малките деца, които идват там, първи виждат този ужасяващ филм за историята на страната ни, където всичко е мръсотия, мерзост, предателство, робство, ужас. И светлината в прозореца е единственият човек, който дойде и промени всичко», – горчиво казва Никита Михалков в предаването си.
Да представи цялата история на Германия преди Хитлер като плътно черно петно, дори Гьобелс не се е сетил за това. Но именно той твърди, че една лъжа, повторена сто пъти на човек, започва да се възприема като истина. Особено ако това е малък човек, чието мислене току–що се формира.
За гимназистите има други технологии. И така, на фестивала "Островът на 90–те", проведен в центъра, ораторите сравниха лентата на Свети Георги с носна кърпичка. По време на дискусията един от тях каза следното : "Да раздаваш георгиевска лентичка на улицата е също толкова глупаво и абсурдно, колкото и да връчиш носна кърпичка" 
image
Основната тема на конференцията под надслов "История на сталинизма" беше посланието "Русия е страна на престъпници и убийци". Помните ли представянето на проекта за младежкия речник "Думите на Урал"? Книгата беше активно популяризирана от чуждестранния агент Юрий Дуд и се продава открито на летище "Колцово" (в Екатеринбург) в павилиона на "Елцин център" (те дори и там влязоха!). Ето извадки от това ръководство : "Да живееш в Русия означава да гниеш. Аз гния – съществувам в рамките на Руската федерация. Където се роди, там и изгние" 
image

Обявявайки своята задача да формират гражданско общество, идеолозите на центъра разбират това като консолидация на всички социални сили за борба срещу "враждебната" на обществото държава. И като връщане към 90–те, които обичат, които те наричат ​​"святите".
Има и международно финансиране за редица проекти. И така, на учениците беше показан филмът "Перм–36. Отражение" за лагера, чийто контингент се е състоял от "нещастни" власовци, полицаи и бандеровци. А филмът е финансиран от Американския национален фонд за демокрация (National Endowment for Democracy), спонсор на държавните преврати по света.
"Центърът Елцин" се подпомага и от германската фондация "Фридрих Еберт" – същата, която спонсорира училището, в което учи известният Коля от Уренгой. На принципа на "духовната връзка", така да се каже 
image

(YouTube забранил коментирането и споделянето на видеоклип с кадри от военната хроника, която илюстрира песента "Вставай, страна огромная", като обяснил това решение с факта, че някой може да намери тези кадри за "неприемливи". "Това обижда Коля от Уренгой и неговите куратори от ФРГ", коментирали подигравателно потребителите на мрежата)
Да се закрие, без милост!
Никита Михалков далеч не е сам в мнението си за необходимостта от затваряне на "Елцин център". Така смята и режисьорът Владимир Бортко : "Този вражески магазин трябваше да бъде затворен отдавна. И ако това не е направено досега, това може да се обясни с едно нещо : някой на върха е силно заинтересован разпространяваната оттам идеология да продължава неудържимо да осакатява душите. Необходимо е да вземете ключалка за плевня и да я окачите на вратата на "Елцин център". И докато виси, помислете какви полезни неща могат да бъдат направени от тази сграда", казва Бортко.
Но служителите на Елцин център досега са се справили с всички атаки срещу тях, издържали и на обиски, и на съдилища. И продължават да работят активно, използвайки неяснотата на руските закони. Може да се каже, че "Елцин център" се е превърнал в обсадена, но в същото време непревземаема крепост. И какво да се прави с него?
Държавният деятел Павел Пожигайло предлага следната тактика : "Всички признават, че сегашната война се води и в духовен план, и ако е така, има всички основания да считаме "Елцин център" за огнище на вражеска пропаганда в духовната си същност и официално да го запишем като чужд агент. След това, въз основа на подходящо заявление, ще се включи прокуратурата и центърът ще повтори съдбата на радио "Ехото на Москва". Нещо, което само ще бъде от полза за страната и народа".
Пожигайло смята центъра за инкубатор за масово отглеждане на младежи във врагове на Родината, които утре, подобно на Дария Трепова (26–годишната Даря Трепова е заподозряна и арестувана за убийството на известния руски пропагандист и военен блогър Владлен Татарски (Максим Фомин) в Санкт Петербург), ще носят бомби, където им кажат. Тоест може да се превърне в център за идеологическа подготовка на бъдещи терористи.
Въпреки това "Елцин център" не само още не е обявен за чуждестранен агент и не е закрит, но, напротив, ръководството му се опитва да открие клонове в други градове, по–специално в Москва. Което говори за наличието на сериозни покровители, които провеждат своята подривна дейност, въпреки СВО. И това е повече от странно.
Милиард от държавата
Ситуацията е мегапарадоксална. Страната е във война с Колективния Запад за бъдещето си, а Западът, представен от НПО в центъра на Федерацията, тихо се занимава с пропаганда на либерастката идеология. И го прави, включително и с финансовата подкрепа на държавата.
Бюджетните разходи за поддръжка на Центъра през 2022–2024 година трябваше да се увеличат с 20%. Тези средства са регистрирани в раздела "Субсидии на центровете за историческо наследство на президентите на Руската федерация, които са престанали да упражняват своите правомощия". В същото време в Русия има само един такъв център – "Елцин център". И ако миналата година "историческите наследници" на Елцин са похарчили за себе си почти 368 милиона бюджетни рубли, то тази година – повече от 372 милиона рубли, а догодина – дори 378 милиона. Замислете се – за три години повече от милиард!
И тук не се брои факта, че "Елцин център" също печели от своите събития, а е и освободен от федерални данъци и такси, калкулира издръжката на "Елцин център" Владимир Хомяков.
Така е, защото руснаците си нямат поговорката "Не е луд който яде зелника, а този който му го дава".
Какво от това?
"Френско–пруската война от 1871 година е спечелена от пруския учител", казал Ото Бисмарк, цитирайки професора от Лайпцигския университет Оскар Пешел. Първите йезуити говорели по същия начин : "Ако искате да победите врага, отгледайте децата му". При сегашното слабо  състояние на образованието, от което възпитателният компонент е почти изключен, страната ни ще бъде управлявана от този, на когото позволим да влияе върху умовете на нашите деца. Време е да се уволнят възпитателите от "Елцин център", заключава Владимир Хомяков.
Предателството … Човечеството никога не е успяло да разреши въпроса за него през цялата история на своето съществуване. Има една страна, от която целият свят е сърбал мъка и тепърва ще пие още много – САЩ. Държава, която просперира благодарение на предателите. В същото време предателството, парадоксално, винаги може да бъде оправдано : всеки предател прави това, което му е лично изгодно. Няма значение какво спестява – капитал или живот, той го прави изключително за сметка на други хора. Действието на един предател косвено или пряко засяга благосъстоянието на останалите, разсъждава Генадий Симаков в Аналитический портал "Фонд стратегической культуры" 
image

https://tsargrad.tv/articles/krepost-vraga-vnutri-rossii-programma-perekovki-russkih-rabotaet-oficialno_785653
https://manager.bg/lyubopitno/krilati-frazi-izvadeni-ot-konteksta-koito-oznachavat-svsem-drugo
https://yeltsin.ru/
https://raai.com/
https://yeltsin.ru/affair/neustojchivoe-razvitie/?id=47868
https://yeltsin.ru/program/ostrov-90h/
https://yeltsin.ru/program/istoriya-stalinizma/
https://yeltsin.ru/archive/photo/76259/
https://tsargrad.tv/news/jeto-oskorbljaet-kolju-iz-urengoja-kadry-voennoj-hroniki-s-pesnej-vstavaj-strana-ogromnaja-pokazalis-youtube-nepriemlemymi_184032
https://www.mediapool.bg/26-godishnata-darya-trepova-e-zadarzhana-za-gibelta-na-ruskiya-z--blogar-tatarski-news346450.html
https://www.fondsk.ru/news/2023/04/23/pozornaja-pjataja-volna-59091.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - ...
27.05.2023 19:16
Това прави чест на великия Никита Михалков...
цитирай
2. elenkokoschkov - Это Путин виновать! :):))))!
27.05.2023 19:47
Да го закрие, какво чака!
цитирай
3. kvg55 - 1. mt46
27.05.2023 20:37
Да, колко любими руски актьори, певици и прочие интелигенти предоха народа и отечеството си.
цитирай
4. kvg55 - До 2. elenkokoschkov
27.05.2023 20:39
Виновать е! Още колко неща трябва да закрие, национализира, уволни и прочие радикални мерки да предприеме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5751812
Постинги: 2807
Коментари: 25790
Гласове: 34175
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031